Arnavutluk'un en popüler tatil adresleri » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 18:04

Arnavutluk’un en popüler tatil adresleri

Arnavutluk’un en popüler tatil adresleri
Son Güncelleme :

26 Aralık 2022 - 22:33

Son yıllarda bölge ülkelerinde yazı Arnavutluk’ta geçirmek oldukça popüler hale geldi.

Bunun sebeplerinden biri Kovid-19 salgını döneminde Arnavutluk’un özel belge ve aşı sertifikaları konusunda en rahat hareket eden ülke olması oldu.

İkinci sebep ise, Arnavutluk’un fiyatlarının Karadağ ve Yunanistan gibi ülkelerden daha uygun olması.

Arnavutluk’ta en meşhur yazlık tatil yerleri

Dıraç

Ülkenin kuzeyinde bulunan Dıraç, Arnavutluk’un en önemli limanı ve 3.000 seneden uzun tarihiyle en eski şehri. En çok plaj ve modern otel, Dıraç’ın güney bölgesinde bulunuyor. Yazı Dıraç’ta geçirmek hem aileler için hem de kalabalıktan kaçıp şehrin dışındaki saklı incilere ulaşmak isteyenler için uygun bir yer.

Saranda

Arnavutluk’un güneyi için ise önerilebilecek en güzel iki yer Saranda ve Ksamil şehirleri. Saranda’nın gezi için deniz kenarı geniş alanı, düzenli plajları, çok sayıda restoranı, kafe ve oyun alanları bu yeri güzel kılıyor. Şehirden çok hızlı ve kolay bir şekilde turkuaz deniziyle çok güzel plajlara ulaşılabilir. Plajların yakınında ise doğanın fenomeni ve Arnavutluk sahilinin en güzel gizemi „Mavi Göz” bulunuyor.Saranda’nın güneyinde, 20 dakika uzaklıkta Yunanistan sınırında meşhur Ksamil şehri bulunuyor. Bu şehirdeki plajlar kumsal veya küçük çakıllardan oluşuyor. Denizi ise turkuaz renginde. Ksamil plajları ücretli.

Avlonya

Eğer kristal denizli güzel plajları seviyorsanız sizin için en iyi seçenek Avlonya olabilir. Avlonya’nın yakınında Dermi ve birçok kişiye göre Arnavutluk’un en güzel plajı Gjipe bulunuyor. Gjipe’ye ulaşım kanyon üzerinden sağlanıyor. Plaj yeşillik ve çok güzel suyla çevrili. Genellikle kalabalık olmuyor, çünkü plaja sadece tekne veya vahşi doğadan yarım saat yürüyüşle geçerek ulaşılıyor.

Drymades

Drymades, bazılarına göre Arnavutluk’taki en güzel plaj. Drymades, Dermi köyünün yakınındaki küçük bir koy. Kafe, müzik ile çevrili olan Dermi Plajı’nın aksine çam ormanı ile çevrili Drymades farklı bir atmosfer yaratıyor. Bu plajın bir diğer özelliği de kumsal plajı çakıl plajından ayıran büyük bir kayanın bulunması.

Balkan News

YORUM YAP