ARBiH Ordusu'nun İçin Gradačac / Ljiljan (Zambak) Anıtı Yapıldı » Boşnak HaberBoşnak Haber

8 Mayıs 2024 - 22:04

ARBiH Ordusu’nun İçin Gradačac / Ljiljan (Zambak) Anıtı Yapıldı

ARBiH Ordusu’nun İçin Gradačac / Ljiljan (Zambak) Anıtı Yapıldı
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2017 - 0:29

Yazan: Nail Pinduk Kosova-Prizren

ARBiH Ordusu’nun tüm savaşçıların onuruyla inşa edilen Gradačac / Ljiljan (Zambak) yüksek 16 metre 2011 yılında Bosna-Hersek’teki tüm savunuculara saygının haklı hatıra özelliklerine saygı duymak için, Gradacac’ta 449 derecelik bir açıyla Bandera’ya bir anıt inşa etme fikri doğdu. Yapımı tamamlanmış ve 20 Ağustos’ta ülkemizin savunucularının 90’lı yıllarda toplanan Ljiljan(Zambak), BH Ordusu savaş uçakları için bir anıt olarak resmen açılacaktır.

Anıt kompleksi iki dönüm alanında bulunmaktadır.

Anıt kompleksi iki dönum alanda bulunmaktadır. 5 yaprakları olan 16 metrelik bir Ljiljan(Zambak) Anıtı, Bosna-Hersek’in bu bölümünün savunmasını sembolize eden bir parkla çevrilidir. Bu benzersiz konum Gradacac, Posavina ve Slavonia’nın bir parçasıdır. Anıtların inşası ile ilgili faaliyetler, Savaşçılar (Patriotska Liga) Gradačac Birliği tarafından yürütülmüş ve burada yerli ekonomik birimlerin bu tesisin finansmanında önemli bir rol oynamıştır.

Savaşçılar Yurdu Birliği Topluluğu Tasin Okić bugüne kadar Gradačac Belediyesi 20.000 KM, 10.000 KM’lik Tuzla Kantonu Savaş Sanatı Bakanlığı, Federal Kültür Bakanlığı 12.000 KM, işyeri kuruluşlarından bağışlar ve bireyler tarafından karşılanmıştır.

Okić, “Projenin BH’deki İslam Cemaati tarafından desteklenmesi ve fikir, Hükümet ve Resulu ulema Hüseyin ef Kavazoviç’in tarafından verilen fikir olduğunu aktardı.”. 19 Ağustos Cumartesi günü saat 19: 00’dan itibaren anıtlar kompleksinde uygun dini bir programın yapılacağı ilan edildi; ARBiH savaşçılarına yönelik Anıtın resmi açılışı 20 Ağustos Pazar günü saat 11.15’te katılımla ilan edildi Hükümet ve Müslüman Topluluğun her düzeyindeki yüksek yetkililerin katılımı beklenmekte. 

Boşnak Medya

YORUM YAP