Ankara'dan Bosnalı Sırplar'a Sert Tepki !! Aklınızı Başınıza Alın » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 14:14

Ankara’dan Bosnalı Sırplar’a Sert Tepki !! Aklınızı Başınıza Alın

Ankara’dan Bosnalı Sırplar’a Sert Tepki !! Aklınızı Başınıza Alın
Son Güncelleme :

12 Aralık 2021 - 16:35

ANKARA’DAN SIRP ENTİTESİ’NE SERT TEPKİ

Türkiye, Sırp Entite Meclisinin olağanüstü toplantısında alınan kararlara tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, “Türkiye, Bosna Hersek’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklemeye kararlıdır” dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bosna Hersek’in iki entitesinden biri olan Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisinin 10 Aralık’ta aldığı kararlar hakkındaki soruya yazılı cevap verdi.

Bilgiç, Türkiye’nin Balkanlar’da ve özellikle Bosna Hersek’te barışın sürdürülmesi ve refahın artırılmasına yönelik çabalarda her zaman en ön saflarda yer aldığını, Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi’nin 10 Aralık’taki özel oturumunda alınan kararlarla ilgili endişeleri Bosna Hersek’in tüm dostları gibi Türkiye’nin de paylaştığını söyledi.

“Türkiye, Bosna Hersek’in egemenliğini güçlü bir şekilde desteklemeye kararlıdır”

Entite Meclisinde alınan söz konusu kararların, anayasal ve hukuki çerçeve ve dolayısıyla Bosna Hersek vatandaşlarının fazlasıyla hak ettikleri barışçı ve müreffeh gelecek için zararlı olduğunu değerlendirdiklerini belirten Bilgiç, şunları kaydetti:

“Bu durum aynı zamanda Balkanların ve Avrupa’nın tümünün barış ve istikrarı için de bir sınama teşkil etmektedir. Bosna Hersek’in gerçek gündemi olan ekonomik kalkınma yoluna bir an evvel dönmesi için uluslararası toplumla birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz.

Bu anlayışla, barışa ve refaha zarar verme sorumluluğunu taşıyacak olanları, tek taraflı eylemler yerine, anayasal ve hukuki çerçeveye riayet etmeye ve diyaloğa başvurmaya çağırıyoruz. Türkiye, Bosna Hersek’in egemenliğini ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde desteklemeye kararlıdır.

 

Kaynak: Boşnak Dünyası

YORUM YAP