Adana Bosna Derneği Kadınlar Günü Programı Düzenledi » Boşnak HaberBoşnak Haber

25 Nisan 2024 - 13:53

Adana Bosna Derneği Kadınlar Günü Programı Düzenledi

Adana Bosna Derneği Kadınlar Günü Programı Düzenledi
Son Güncelleme :

09 Mart 2015 - 14:38

ADANA BOSNA DERNEĞİ DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PROGRAMI DÜZENLEDİ

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından kutlama programı düzenlendi.

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Adana Bosna Kardeşlik, Yardımlaşma ve Kültür Derneği tarafından kutlama programı düzenlendi.

Dernek Binasında gerçekleştirilen etkinlikte  dernek Başkanı Ferhat Gezer,  ‘’Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınlarımız, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun temel taşlarıdır’’ dedi.

Gezer, ‘’Eşitlik, hak ve özgürlükler, yasal düzenlemeler ve uluslararası sözleşmelerle teminat altına alınmış olsa da eğitim ve sağlık alanlarında memnuniyet verici seviyeye ulaşan kadınların, özellikle siyasal katılım ve iş gücü alanlarında yeterince yer alamamaları, hala büyük bir eksiklik olarak önümüzde durmaktadır’’ ifadelerini kullandı.

Kadına Şiddete Hayır!

‘’Son dönemlerde ürkütücü bir boyuta ulaşan Kadına Şiddet yönünde artan gelişmeler tüm dikkatleri buraya çekti’’ diyen Gezer, şunları kaydetti:

’Tarsus’ta yaşanan Özgecan kızımızın olayından sonra kız çocuklarımızdan başlayarak, her yaştaki kadınlarımızın maruz kaldığı ayrımcı, dışlayıcı ve şiddet yoluyla ortaya çıkan hak ihlalleriyle mücadele konusunda, yasal düzenlemelerle birlikte toplumun her kesiminin katkısı büyük önem taşımaktadır.

Bu konuda sivil toplum örgütleri, basın-yayın organları, ilgili kuruluşlar ve duyarlı vatandaşlarımız konuyu sürekli gündemde tutmasını memnuniyetle karşılıyoruz.

Karşılaştığı hak ihlalleri yerine kadınlarımızın, siyasal katılım ve iş gücü alanları olmak üzere her alanda başarılı, mutlu ve güzel örneklerini okumak, dinlemek, izlemek istiyoruz.

Derneğimiz olarak haykırıyoruz, artık kadınlarımız hayatın her alanında haksızlıklar karşısında yalnız olmadıklarını bilmelidirler.  Kadınlarımız mutlu ise, bizler mutluyuz, ülkemiz mutlu.’’

Kaynak

YORUM YAP