PADİŞAH 1.MURAD’I ÖLDÜREN MİLOŞ OBİLİÇ MEĞER HİÇ YAŞAMAMIŞ !! ( TAHLİL YAZISI ) » Boşnak HaberBoşnak Haber

30 Nisan 2024 - 06:56

PADİŞAH 1.MURAD’I ÖLDÜREN MİLOŞ OBİLİÇ MEĞER HİÇ YAŞAMAMIŞ !! ( TAHLİL YAZISI )

PADİŞAH 1.MURAD’I ÖLDÜREN MİLOŞ OBİLİÇ MEĞER HİÇ YAŞAMAMIŞ !! ( TAHLİL YAZISI )
Son Güncelleme :

14 Şubat 2022 - 20:35

KOSOVA SAVAŞI”NDA SULTAN 1. MURAD’I ÖLDÜREN SIRP KAHRAMANI MİLOŞ OBİLİÇ GERÇEKTE HİÇ YAŞAMAMIŞ.
Karadağlı ünlü tarihçi Prof. Dr. Novak Kolibarda Miloş Obiliç’in hiç yaşamadığını iddia ediyor.
Üç sıra koruma halkalarını yarıp padişaha ulaşmanın imkansız olduğunu söyleyen Prof. Kolibarda, zamanın tarihçisi ve Sırp Despotu Stefan Lazareviç’in yaşamını yazdığı bir kitapta anlatan Filozof Konstantin, kitaplarından gelmiş geçmiş en büyük Sırp kahramanı diye tanıtılan Miloş Obiliç’ten hiç bahsetmediğini hatırlatıyor.
Bu yaratılmış, uydurma kahraman ve Kosova savaşı efsanesi ilk defa 18. asırda dile getirilmiş.
Kosova Savaşının, Sırplar tarafından abartıldığı gibi önemli bir savaş olmadığı, rutin bir savaş olduğunu, Türklere karşı savaşa Bosna Krallık birliği, Macar Krallığı ve ona bağlı olan Hırvat birlikleri ile Sırp despotluğunun katıldığını, savaş günü yağmurun yağması ve Kosova ovasının zemininin yumuşaması sonucu Hristiyan ordusu zırhlı atlılarının hareket ve manevra kabiliyetini yitirdiğini, buna karşılık sadece ok ve kılıç kullanan Türk atlılarının yağmurdan hiç etkilenmemeleri nedeni ile savaşın Türkler tarafından kazanıldığını söyleyen Prof. Kilibarda, savaşın kazanıldığını gören genç Şehzade Beyazıt’ın babası ve ağabeyine karşı darbe yaparak, sultan olduğu tezini savunuyor.
Nitekim daha sonra Osmanlı sarayında devletin devamı açısından kardeş ve oğulların öldürülebileceği hakkında kanun çıkarıldığı biliniyor.
Kosova Savaşından sonra Sırp despotluğunun batıda Haçlı ordusuna karşı Niğbolu savaşında, doğuda Timur’a karşı Ankara savaşında Türklerin yanında yani Sultan Beyazıt ile birlikte savaştıklarını anlatan Prof. Kilibardi, Sırpların anlattığı gibi Kosova savaşında Türk Sultanı Miloş Obiliç tarafından öldürülmüş olsaydı Sultan Beyazıt babasının katilleri ile birlikte hareket etmez, savaşta öldürülen Lazar’ın eşi Milica, Sırp despotu Stefan Lazareviç’in kızkardeşi kızı Olivera’yı Sultan Beyazıt ile evlendirmezdi !
Prof. Kilibarda çok daha önemli bir konuyu daha gündeme getiriyor !
Belgratlı Sırp tarihçisi Momçilo Spremiç’in kitabında belgelediği gibi Fatih Sultan Mehmet, İstanbulun fethi sorasında, Sırp despotu Curac Brankoviç 1.500 Sırp seçkin süvarisini Türk ordusunun yanında savaşmak için Fatih’in emrine göndermşti.
KOSOVA SAVAŞI YALANLARI 18. YÜZYILDA İLK DEFA İNGİLİZLER TARAFINDAN ORTAYA ATILMIŞ, 19. YÜZYILDA İSE KUTSAL İTTİFAK TARAFINDAN VİYANA’DA GELİŞTİRİLMİŞ, 1840’LI YILLARDA BÜYÜK SIRBİSTANI KURMAK İÇİN BAŞTA SIRPLARA VE ARDINDAN TÜM DÜNYA İNANDIRILMIŞTIR.
BU YALANLARA VE ÖZELLİKLE SULTAN MURAT’IN HAYALİ MİLOŞ OBİLİÇ TARAFINDAN ŞEHİT EDİLDİĞİNE MAALESEF TÜRKLER DE İNANDIRILMIŞ !?
 
NUSRET SANCAKLI’DAN ALINTI…

YORUM YAP