2022 Kurbanı İçin Tek Fiyat Belirlendi » Boşnak HaberBoşnak Haber

24 Nisan 2024 - 03:52

2022 Kurbanı İçin Tek Fiyat Belirlendi

2022 Kurbanı İçin Tek Fiyat Belirlendi
Son Güncelleme :

16 Mayıs 2022 - 20:06

Bosna-Hersek’teki İslam Cemaati (İD), bu yıl da insani ihtiyaçlar ve eğitim kurumlarının ihtiyaçları için organize bir şekilde kurban alımı ve kesilmesi eylemi gerçekleştirecek.

BH için kurbanın eşsiz fiyatı 390 KM.

Bu yılki eylem, İslam Cemaati’nin son yedi yılda neler gerçekleştirdiğine ve bu eylemin toplum üzerindeki etkilerinin ne olduğuna dikkat çekmek istediği “Cemaat için Cemaat” sloganı altında gerçekleştirilecek. sadece cemaat geri dönen nüfustan toplam 13,143,500,00 KM kurban satın almıştır.

Kurbanlar Dairesi başkanı Bilal Memiseviç, “Topluluğun Bosna-Hersek’teki daha geniş topluluk için genel sosyal planda ne yaptığını, yani kaç tüzel kişilik ve bireyin eylemlerimizden doğrudan yararlandığını göstermek istiyoruz.” dedi. BH.

İslam Cemaati, sorumlu bir kurum olarak, kurbanlık hayvanların kesilmesi dini kuralının uygulanmasına yönelik sistematik bir yaklaşıma sahiptir. Bu eylemin önemli faydalar ve faydalar sağladığı tüm sisteme kişi ve kurumları ithal etti, bu nedenle Bosna Hersek’teki geri dönen nüfusu da içeren yerli kaynaklardan fedakarlıklar sağlanıyor ve satın alınıyor.

“Srednje Podrinje bölgesinde yani Tuzla Müftülüğü’nde Behram Bey’in medresesi ile birlikte son yedi yılda 26.480 kurban aldık. Özetleyecek olursak 8.413.500.00 KM rakamına geliyoruz” Devlet düzeyindeki kurum veya kuruluşlar bu sonuçlarla karşılaştırılabilir.” dedi.

Bu bölgeden gelen kurbanlık et, geri dönen bir nüfus olduğu için işlenmek üzere geri çekilmemekte, aynı bölgedeki insanlara dağıtılmaktadır.

“Ayrıca Gazi Hüsrev Bey’in medresesi ile birlikte Gornji Podrinje yani Gorazde Müftüsü alanında da eylem sürekli olarak yürütülmektedir. Bu alanlarda 12.320 küçük kurbanlık ve 220 büyükbaş hayvan aldık ve eylem aracılığıyla eyleme geçtik. 4,730,000,00 KM getirdik” dedi Memišević.

Bayram süresince etin büyük bir kısmı geri dönenlere ve çeşitli kurum, enstitü, enstitü, sosyal açıdan faydalı kuruluşlara dağıtılır.

“Bu projede İslam Cemaati sadece bir hizmet, bizzat kendisi yapamayanlar için kurbanlık hayvana ibadet etmeye hazır hale getiren, tüm şeriat ve veteriner-sıhhi şartları yerine getiren bir hizmet, bir aracıdır. Cemaat ve eminiz ki, bu yıl da kurbanların kesilmesinin akıbetini İslam Cemaati’ne emanet edecektir.” dedi.

 

Kaynak: https://www.klix.ba/vijesti/islamska-zajednica-utvrdila-jedinstvenu-cijenu-kurbana-za-2022-godinu/220516119

YORUM YAP