1989 göçmenlerini aptal yerine koymak… » Boşnak HaberBoşnak Haber

19 Nisan 2024 - 02:50

1989 göçmenlerini aptal yerine koymak…

1989 göçmenlerini aptal yerine koymak…
Son Güncelleme :

27 Ekim 2016 - 22:50

Turkiye’deki bazı göçmen dernekleri yöneticileri, Türkiye’ ye 1989 yılında göç edenleri aptal veya cahil yerine koyarak, Bulgarustan’da 6 Kasım’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılımı arttırmak için, göçmenleri küçük düşürücü çeşitli  yöntemlere başvuruyorlar.

Başlıkta verilen ilanda da görüldüğü gibi, bu yöntemlerin bazıları haddini aşmaktadır.

Bulgaristan seçimlerinde oy kullanmak istemeyen göçmenler, bir dahaki seçimlerde oy kullanma hakları olmayacağı, emeklilerin sosyal haklarının iptal edileceği,  daha sonraki aşamada ise vatandaşlıklarının iptal edilmesi gündeme geleceği gibi tehditlere maruz kalmaktadırlar.

Şunu açıkça belirtmeliyim ki:

Hangi seçimde olursa olsun, bir seçimde  oy kullanmadın diye kimse senin bir dahaki seçimlerdeki  seçme ve seçilme hakkına dokunamaz, aynı şekilde sosyal haklarının iptal edilmesi de sözkonusu olamaz. Vatandaşlık, doğuşundan kazanılmış bir haktır, bunun iptali ise söz konusu dahi olamaz!

Bulgaristan’da HÖH/D(p)S de, aynı partiye oy vermeyen yaşlıların emekli maaşlarının, yakacak ve diğer sosyal yardımlarının kesileceği tehditleriyle yukarıda belirtilen yöntemleri sıkça kullanmaktadır.

Görüldüğü gibi, bu gibi yöntemlerin mayası aynı yerden…

Ancak Türkiye’deki bazı göçmen dernekleri yöneticileri, göçmenleri küçümsedikleri gibi, kendilerini de küçük düşürdüklerinin farkındalar mı acaba?

Not:  Bu yazıyla ilgili Balkan Rumeli  Göçmenleri Konfederasyonu  Genel Başkanı Zürfettin Hacığolu aradı ve şu açıklamayı yaptı:

“Bazı göçmen derneği yöneticisi olan arkadaşlarımız, seçimlere katılımın yükseltilmesi için böyle bir duyuruya başvurmuşlar. Hatalarını kendileri de anladılar ve aynı duyuruyu çektiler.

Bu duyuruyu yazan dernek yöneticileri ve ben şahsım adına, bu hatadan dolayı tüm  göçmen camiasından özür diliyoruz.”

Haber: Durmuş Arda

YORUM YAP