Saraybosna'dan New York'a Uçuşlar Başlıyor..İşte Detaylar.. » Boşnak HaberBoşnak Haber

20 Nisan 2024 - 01:49

Saraybosna’dan New York’a Uçuşlar Başlıyor..İşte Detaylar..

Saraybosna’dan New York’a Uçuşlar Başlıyor..İşte Detaylar..
Son Güncelleme :

17 Nisan 2023 - 22:24

Saraybosna’daki uluslararası havalimanı, New York’a seyahat etmek isteyen tüm yolcularının Bosna-Hersek’in başkentinden Varşova’da bir mola ile seyahat etme fırsatına sahip olacağını duyurdu.
Daha 2022 yılında, Polonya’nın Bosna-Hersek Büyükelçiliği’nin yardımıyla, Polonya ulusal havayolu LOT tarafından işletilen Varşova ve Saraybosna arasında bir direkt uçuş projesi başlatıldı.

Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nın tarifesine göre, Saraybosna ile Varşova arasında günde bir kez öğleden sonra seferler yapılıyor ve Varşova’daki havalimanının New York’a bağlanabileceği bilgisi mutlaka seyahat etmek isteyenleri sevindirecek. bu Amerikan şehrine.

Polonya’nın en büyük havayolu şirketi, kış tatilinin ardından 27 Mart’ta Saraybosna ile Varşova arasındaki uçuşları yeniden başlattı.

“Bu havayolu, Saraybosna Uluslararası Havalimanı’nın USAID’in Bosna Hersek’te Sürdürülebilir Turizmin Geliştirilmesi Projesi (Turizm) ile yoğun işbirliği sonucunda Mayıs ayında kurulmuş olup, bunun bir parçası olarak havayolları için yenilikçi bir teşvik programı başarıyla başlatılmıştır. Saraybosna Uluslararası Havalimanı’na yenilerinin getirilmesi veya mevcut uçuşların genişletilmesi ve yoğunlaştırılması” dedi.
2022 yılının sonunda Polonya’nın Bosna Hersek Büyükelçisi Jaroslaw Lindenberg, iş birliğinin sonuçlarından çok memnun olduğunu söyleyen Klix.ba için Polonya havayolu ile Saraybosna’daki Uluslararası Havalimanı arasındaki iş birliğinden de bahsetti.
“Soru şu olmalı: LOT havayolumuz sonuçlardan memnun mu? Gözlemlerimiz, LOT’un Saraybosna’ya ve Saraybosna’dan çok sık uçmasına rağmen, haftada 5 kez uçuş doluluk oranının gerçekten yüksek olduğunu gösteriyor. Gözle görülür bir artış oldu. Polonya’dan gelen turist sayısında ve Varşova-Saraybosna bağlantısının yanı sıra Katowice’den Mostar’a direkt uçuşlar da vardı.Elbette diğer tüm büyükelçilik çalışanları gibi ben de bu sonuçtan çok memnunum. ​​önceki yıllara göre çok daha fazla işi olan konsolos hariç.Bu elbette bir şaka ve Varşova ile Saraybosna arasında doğrudan bir bağlantının gelecek yılın baharında yeniden ortaya çıkacak olmasına gerçekten çok sevindim. sadece turist alışverişinin gelişimini teşvik etmekle kalmayacak, aynı zamanda ekonomik temasları da canlandıracak” dedi.

YORUM YAP