Öğrencilere vergisiz telefonda şartlar netleşti: Hangi modelleri kapsayacak, kimler faydalanabilecek? » Boşnak HaberBoşnak Haber

2 Temmuz 2024 - 21:49

Öğrencilere vergisiz telefonda şartlar netleşti: Hangi modelleri kapsayacak, kimler faydalanabilecek?

Öğrencilere vergisiz telefonda şartlar netleşti: Hangi modelleri kapsayacak, kimler faydalanabilecek?
Son Güncelleme :

27 Eylül 2023 - 23:34

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlerin vergisiz telefon ve bilgisayar kampanyasından toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek alabileceğini duyurdu. Peki, vergisiz satılacak telefonlar hangi modelleri kapsayacak, destekten kimler faydalanabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulundu. Açıklamada en çok dikkat çeken ise vergisiz cep telefonu ve bilgisayar satışı oldu.

Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, örgün eğitimde öğrenim gören gençlere, “9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonu ve bilgisayar için toplamda 5 bin 500 lirayı geçmeyen şekilde destek vereceğiz” dedi.

Erdoğan açıklamasında “Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4’üne, bilgisayarlar için yüzde 16,7’si kadar tutarda destek sağlayacağız” ifadelerini de kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca “Örgün eğitimdeki üniversiteli gençlerimize bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz” açıklamasında bulundu.

Vergisiz telefondan kimler yararlanabilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre örgün eğitimde yer alan öğrenciler bu imkandan yararlanabilecek.

Öte yandan daha önce Bakan Uraloğlu’nun aktardığına göre ÖTV ve KDV’siz cep telefonundan, üniversite öğrencileriyle sınırlı olacak şekilde gelirlerine bakılmaksızın 7 milyon öğrencinin yararlanması bekleniyor. 

Hangi modelleri kapsayacak?

9 bin 500 lirayı aşmayan cep telefonları bu kapsamda yer alacak. Buna göre aşağıdaki telefonlar destek kapsamında olacak:

Satış ne zaman başlayacak?

Öğrencilere yönelik vergisiz cep telefonu ve bilgisayar kampanyasının ne zaman başlayacağı hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Konuya ilişkin ayrıntıların yakın zaman içinde ilgili bakanlık tarafından ilan edilmesi bekleniyor.

Öğrencilere vergisiz telefonda şartlar netleşti: Hangi modelleri kapsayacak, kimler faydalanabilecek?

YORUM YAP