Fotoğraftaki şarkıcının kim olduğunu biliyor musunuz? Balkanların en özgün sanatçılarından biridir. » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 15:43

Fotoğraftaki şarkıcının kim olduğunu biliyor musunuz? Balkanların en özgün sanatçılarından biridir.

Fotoğraftaki şarkıcının kim olduğunu biliyor musunuz? Balkanların en özgün sanatçılarından biridir.
Son Güncelleme :

26 Nisan 2022 - 22:03

1960’larda çekilen fotoğrafta, yeteneğiyle halkın hâlâ hayran olduğu bir Balkan şarkıcısı var. Onu tanıyabilir misin?

Bu şarkıcı Josip Lisac 

1950 yılında Zagreb’de doğdu. Radyo – Televizyon Zagreb Çocuk Korosu üyesiydi. Bir genç olarak, O’Hara ve Golden Chords gruplarında şarkı söyledi. Solo kariyerine 1968’de Opatija Festivali’nde sahne alarak başladı.

1973’te “Dnevnik jedne ljubavi” albümü yayınlandı ve tüm şarkılar onun sonsuz aşkı olan Karlo Metikoš tarafından yazıldı. Kendine has sesinin yanı sıra, çoğu kişinin eksantrik bulduğu görünüşüyle ​​de dikkat çekiyor.
İlk Hırvat rock operası “Gubec – beg” de şarkı söyledi ve Jane rolünü oynadı. Karlo Metikoš, Ivica Krajac ve Miljenko Šenoe tarafından yazılmıştır. Albümler şöyle devam etti: “Made in USA”, “Whim, whim, whim”, “Fox”, “Goddess”… “A Hero’s Story” ve “Dirty Dozen” filmlerinde rol aldı.

Ne yazık ki, Metikoš 1991’de aniden vefat etti. Bir gelenek haline gelen ona konserler vermeye karar verdi. 29 Nisan’da Saraybosna’daki Bosna Kültür Merkezi’nde saat 21.00’den itibaren sahne alacağını hatırlatırız.

Kkaynak: klix.ba

YORUM YAP