Bosna'ya Türkiye'den Türkçe Yardımı » Boşnak HaberBoşnak Haber

16 Nisan 2024 - 16:05

Bosna’ya Türkiye’den Türkçe Yardımı

Bosna’ya Türkiye’den Türkçe Yardımı
Son Güncelleme :

14 Ekim 2015 - 20:18

Çorum Belediyesi, Saraybosna’da seçmeli yabancı dil dersi için Türkçeyi tercih eden öğrencilere, 4 bin parça kırtasiye malzemesi yardımında bulundu.

 

Belediye tarafından Yunus Emre Enstitüsü Saraybosna Türk Kültür Merkezince yürütülen “Bosna Hersek Türkçe Öğreniyor” projesine katkı amacıyla, yabancı dil dersi olarak Türkçeyi seçen öğrencilere verilmek üzerekırtasiye malzemeleri hazırlandı.

 

Malzemeler, tırla Saraybosna’ya gönderildi.
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek’teki ilkokul, ortaokul ve liselerde Türkçeyi seçen öğrencilerin ders araç gereçlerinin karşılanmasını istediklerini söyledi.

 

İlköğretim çağındaki çocukları Türkçe öğrenmeye teşvik etmek amacıyla yürütülen “Bosna Hersek Türkçe Öğreniyor” projesine katkı sunduklarını dile getiren Külcü, kendisinin de bu ülkeye giderek 11-16 Kasım yapılacak dağıtıma katılacağını ifade etti.

Saraybosna’ya gönderilenler arasında defter, kalem, boya seti, silgi, resim defteri gibi kırtasiye malzemeleri bulunduğunu bildiren Külcü, şunları kaydetti:

“4 bin parça kırtasiye malzemesini tırla Bosna Hersek’e gönderdik. Belediye olarak Türkçenin öğrenilmesinde, yaygın bir dünya dili olmasında üzerimize düşen neyse, yerine getirmeye çalışıyoruz. Orada yaşayan halkla kardeşlik ve akrabalık bağlarımızın devam etmesini, daha da kuvvetlenmesini istiyoruz. Yola çıkan bu malzemeleri inşallah kasımda belediyemizin Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Bosnalı gençlerimize bizzat takdim edeceğiz.”

 

KAYNAK : http://www.ulkehaber.com/genel/haber/322356-bosna-hersekte-turkceyi-secen-ogrencilere-kirtasiye-yardimi

YORUM YAP