Bosna Varlık Savaşı'nda Paralı Kadın Rus Askerler de Vardı ( Tarihimizden ) » Boşnak HaberBoşnak Haber

18 Nisan 2024 - 09:10

Bosna Varlık Savaşı’nda Paralı Kadın Rus Askerler de Vardı ( Tarihimizden )

Bosna Varlık Savaşı’nda Paralı Kadın Rus Askerler de Vardı ( Tarihimizden )
Son Güncelleme :

29 Ocak 2023 - 16:59

BOSNA HERSEK’TE GÖNÜLLÜLER ADI ALTINDA BOSNALI SIRP ORDUSU’NUN BOŞNAKLARA YAPTIĞI KATLİAMLARDA YÜZLERCE SİVİL İNSAN ÖLDÜRMÜŞ RUS VE YUNANLI PARALI ASERLER HAKKINDA NEDEN DAVA AÇILMADI ?
BOSNALI SIRP ORDUSU EMRİNDEKİ RUS KADIN PARALI ASKER JENYA SARAYBOSNA’DA MASUM 100 SİVİL İNSAN ÖLDÜRMÜŞ !!!
Boşnak Ordusu mensuplarına vatanlarını ve vatandaşların özgürlük, namus ve şereflerini korudukları için sözde savaş suçları işledikleri için cezalar verilirken, sayıları 20.000’i geçen Sırpların komutasındaki Rus ve Yunanlılar ile diğer gönüllüler adı altındaki paralı askerlerden oluşan silahlı grupların işledikleri insanlık, savaş suçlarını dünya görmemezlikten geldi !
Rus gönüllü paralı askerler arasında yüz kadar sivil Saraybosnalı öldürmüş canavar bir genç kadın vardı ?

Bir 8 kişi, ayakta duran insanlar, açık hava ve yazı görseli olabilir
Don nehri Rostov şehrinden olan Jenya (Ženja /Женя), Saraybosna’da konuşlanmış 2. Gönüllü Askerler Birliği üyesi idi. Bu canavar kadın, Saraybosna’daki Yahudi mezarlığının bulunduğu tepede konuşlandırılmıştı (Bu tepeden uzun menzilli dürbünlü tüfeği ile çocuk, kadın ve yaşlı bakmaksızın hedefine giren her Saraybosnalıya ateş etmişti) Moskova’ya döndükten sonra Saraybosna’da 100’den fazla kişiyi keskin nişancı (sniper) olarak öldürdüğüne dair medyaya açıklamalarda bulunmuştu.
■ Ženja (Женя) iz Rostova na Donu, pripadnik Drugog rukog plaćeničkog odreda stacioniranog u Sarajevu.
Ova djevojka monstrum bila je raspoređena ja položaj Jevrejsko groblje u Sarajevu. Po povratku u Moskvu davala je izjave za medije da je snajperom u Sarajevu ubila više od 100 ljudi.
Savaş gazisi olan ve Ampute Savaş Gazileri Derneği Başkanı emekli Binbaşı Aziz Tafro, Bosna Hersek’te Sırpların yanında ve onların emrinde olup Boşnaklara karşı gönüllülervadı altında savaşmış paralı Rus ve Yunan askerleri ile ilgili belgesel bir kitap yazdı. Bu kitapta soykırım suçlusu Radovan Karadziç’in dışarıdan getirttiği paralı askerler tarafında işlenmiş savaş ve insanlık suçları, isimler ve belgeleri ile tek tek gösterilmiştir
Sniper: Keskin nişancı, uzun namlulu silahlarla ve genellikle uzun mesafeden atış yapmak ve hedefini kesin vurmak üzere yetiştirilmiş kimse.
Ampute: kolu veya bacağını kaybeden, kolu veya bacağı kesilen kişiler için kulkanılan kelime.

 

Kaynak: https://www.facebook.com/profile.php?id=100003223577516

YORUM YAP