Aşırı Düşünmenin Önüne Geçmenin 9 Yılı... » Boşnak HaberBoşnak Haber

22 Nisan 2024 - 20:41

Aşırı Düşünmenin Önüne Geçmenin 9 Yılı…

Aşırı Düşünmenin Önüne Geçmenin 9 Yılı…
Son Güncelleme :

14 Kasım 2022 - 14:10

1. Sorun nadiren sorundur. Zararın %99’u kafanızda, siz ve düşüncelerinizle oluşur. Zararın %1’i gerçeklerden, gerçekte olanlardan ve sonuçtan kaynaklanır. Çoğu zaman, sorun sorun değildir. Sorun hakkında düşünme şeklinimizdir.

2. Kendini reddetmekten kaçının. Bu fırsatı hak ettiğinizi düşünmüyor musunuz? Yine de başvurun Makalenizin yeterince iyi olduğunu düşünmüyor musunuz? Neyse yayınlayın E-postanıza cevap vereceklerini düşünmüyor musunuz? Yine de gönder Kendinizi asla reddetmek için düşünmeyin.

3. Sessizlik ve zaman. Gerçek şu ki, çoğu sorun daha fazla düşünmekle çözülmez. Aradığınız cevapların çoğunu sessizlik içinde, zamanında ve net bir zihinle bulacaksınız. Bir sorunu çözemiyorsanız, denemeyi bırakın.

4) Önemli bir soru. Geçmişteki hatalarınız için kendinizi eleştirmeye başladığınızda veya her köşede bir felaket gördüğünüzde kendinize şunu sorun: “Geçmişi değiştirmek veya geleceği olumlu yönde etkilemek için şu anda yapabileceğim bir şey var mı?”

Cevabınız evet ise, yapın – harekete geçin. Cevap hayır ise, huzur içinde olun – bırakın gitsin. Harekete geçmelisin ya da gitmesine izin vermelisin, geri kalan her şey sana zarar verir.

5) Şimdinin gücü. Daha iyi bir geleceğe giden yolu fazla düşünmeyeceksin. Daha iyi bir geçmişe giden yolu fazla düşünmeyeceksin. Sahip olduğun tek şey şimdi. Ve ŞİMDİ ile yapabilecekleriniz geçmişinizi düzeltebilir ve geleceğinizi iyileştirebilir.Dünle barış, yarını bırak ve şimdiye sarıl.

6) Gerçek-kendi düşüncelerinizi kontrol edin. Düşünceleriniz, zihninizde güvensizliklerinizi, korkularınızı ve endişelerinizi yansıtan senaryolar yaratacaktır. Bu nedenle, kendi düşüncelerinizi kabul etmeden önce kontrol etmeniz önemlidir. Çünkü aşırı duygusal durumlarda düşünceleriniz size doğru olmayan hikayeler anlatacaktır. Kendinizi kontrol edin.

7) Kabul barıştır. Hiçbir endişe geleceğinizi değiştirmez ve hiçbir endişe geçmişinizi değiştirmez. Barış kabulde bulunur: – Kusurluluğu kabul edin. – Belirsizliği kabul edin. – Kontrol edilemezliği kabul edin.Bir şeyi anlamak, tahammül etmek, hatta unutmak zorunda değilsin, ama barış istiyorsan, kabul etmelisin.

8) Sağlık zihninizde başlar. Spor salonuna gidebilir, sağlıklı beslenebilir, yoga yapabilir, su içebilir, vitamin alabilir, ama düşüncelerinizdeki olumsuzluklarla doğrudan yüzleşmezseniz, asla gerçekten “SAĞLIKLI” olmayacaksınız.

9)Sağlığımız teraziyle, kaslarımızın büyüklüğüyle ölçülmez, ya da belimizin genişliğine göre. Gerçek sağlık, düşüncelerimizin kalitesi ve zihnimizin huzuru ile ölçülür. Sağlık zihninizde başlar.

Kaynak: https://twitter.com/motivasyonhane/status/1592048448983162880

YORUM YAP