Kartalspor Aradığı Teknik Adamı Buldu » Boşnak HaberBoşnak Haber

30 Nisan 2024 - 21:26

Kartalspor Aradığı Teknik Adamı Buldu

Kartalspor Aradığı Teknik Adamı Buldu
Son Güncelleme :

25 Haziran 2016 - 11:05

24 Erzincanspor’un teknik direktörü Bülent Akan’la anlaşma sağlayamayan Kartalspor, rotayı başka isimlere çevirmişti. Sezon sonundan itibaren teknik adam arayışını sürdüren Kartalspor, teknik direktör görevi için eski golcü futbolcu Taner Gülleri ile anlaşıyor.

Kartalspor’da uzun süren bekleyiş sona erdi. Geçtiğimiz sezon 2. Lig’de sezon başından itibaren kötü bir form grafiği çizen Kartalspor, sezonun sonuna doğru gelen Taner Özdemir yönetimi ile ligde kalmak için mücadele etti. Ligin son maçına kadar iddiasını sürdüren Kartalspor, ligin son maçı olan Tarsus’la 1-1 berabere kalınca tüm planlar alt üst olmuştu. Sezon bittikten sonra kulübün başına kimin geçeceği tartışılırken Taner Özdemir başkanlığa yeniden seçildi. 3. Lig için ilk ciddi çalışmayı teknik direktörlük koltuğunu doldurarak yapan Kartalspor, Taner Gülleri ile anlaşma sağlayacak. Kartalspor Taner Gülleri ile prensipte anlaştığını önümüzdeki günlerde ise imza töreni yapacağını duyurdu.

Gülleri’nin futbol kariyeri

Futbol kariyeri boyunca 1. Lig ve Süper Lig ekiplerinde forma giyen Taner Gülleri en başarılı dönemlerini 1. Lig ekiplerinde yaşadı. 2007- 2008 1. Lig sezonunda 21 golle gol kralı olan Gülleri 2008-2009 sezonunda ise Galatasaraylı eski futbolcu Milan Baroş’un ardından Süper Lig gol krallığında ikinci sırada yer aldı. Memleketi Adana’da Adana’nın köklü ekiplerinden Adana Demirspor altyapısında başlayan Gülleri 1995 yılında profesyonel oldu ve as takım kadrosuna girmeyi başardı. İlk maçını 4 Ekim 1995’de Ceyhanspor’a karşı Türkiye Kupası’nda forma giydi. Futbol kariyerinde uzun süre TFF 2.Lig ve Bank Asya 1.Lig‘de çeşitli kulüplerde forma giydikten sonra 2007-2008 futbol sezonunda Kocaelispor‘un Bank Asya 1.Lig‘i şampiyon kadrosunda yer alarak ve 21 gol ile gol kralı olarak tamamladığı sezonun ardından 32 yaşında Süper Lig‘de mücadele etmeye başladı. 2008-2009 Sezonundaki lig karşılaşmalarında toplamda Galatasaray‘a 5, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor‘a da 1 er gol ile bir sezonda dört büyüklerin tamamına gol atan tek futbolcu olarak Türk futbol tarihine geçmiştir. Ayrıca Kocaelispor’un Galatasaray’ı Ali Sami Yen Stadyumu‘nda 5-2 yendiği karşılaşmada 4 gol kaydederek bir anda ilgi odağı olmuştur. Futbolcu ayrıca ilk kez mücadele ettiği Süper Lig kariyerinde bu sezon 18 gol atarak, 20 gollü Milan Baros‘un ardından gol krallığında 2. sırada kendisine yer bulmuştur. Kocaelispor’un cefakar taraftarı Hodri Meydan tarafından ‘Taner Gülleri çok sevdik seni’ tezahüratlarıyla çağrılan Gülleri, Kocaeli halkı tarafından ‘Kral’ olarak tanımlanmaktadır. Kendisi 2. Lig’de 3 defa gol krallığı yaşamış, 2008-09 sezonunda Süper Lig‘de ise bir defa ikinci olmak ile yetinmiştir.

Teknik kariyeri

Başarılı futbol hayatından sonra antrenörlük görevine Samsunspor’un u15 takımında antrenörlük yaparak başlayan Gülleri daha sonra Göztepe ve Kahramanmaraşspor’da antrenörlük görevi yaptı. Prensipte Kartalspor ile anlaşan Gülleri anlaşma sağlanırsa ilk kez teknik direktörlük deneyimini Kartalspor’da yaşayacak.

 

Kaynak: http://kartal.web.tr/kartalspor-aradigi-teknik-adami-buldu/3

YORUM YAP