60 Öğrenci Yabancı Dil Eğitimi İçin Bosna’ya Gitti » Boşnak HaberBoşnak Haber

29 Mart 2024 - 05:44

60 Öğrenci Yabancı Dil Eğitimi İçin Bosna’ya Gitti

60 Öğrenci Yabancı Dil Eğitimi İçin Bosna’ya Gitti
Son Güncelleme :

06 Ağustos 2015 - 12:45

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki 60 başarılı öğrenciyi yabancı dil eğitimi için 30 günlüğüne Bosna Hersek’e gönderdi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçedeki 60 başarılı öğrenciyi yurt dışında İngilizce eğitimi almaları için 30 günlük bir eğitim ve kültür gezisi kampı için Bosna Hersek’e gönderdi.

Bosna Hersek’e gidecek olan öğrencilerin ilk grubu bugün Gaziosmanpaşa Belediyesi önünden aileleri tarafından uğurlandı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da uğurlama törenine katılarak, öğrenciler ve aileleriyle bir süre sohbet etti. Başkan Usta, sohbet sırasında öğrencilere tavsiyelerde bulunarak yurt dışında bir yabancı dili öğrenmenin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Başka ülkeler görmenin ufuk açıcı bir yönü de olduğuna değinen Başkan Usta, öğrencilerden bu fırsatı iyi değerlendirmelerini istedi.

Eskiden Osmanlı coğrafyası içinde olan ülkelerle Türkiye’nin artık çok daha yakın ilişkiler içinde olduğunu belirten Başkan Usta, şunları söyledi:

‘Bosna’yı ziyaret ettiğimde savaş yıllarındaki binaları gördüm. Tarihimizden gelen bağlar ve Bosna’ya o dönemde sahip çıkmamış olmamızdan dolayı Bosna’da bir Türk’ü bir Müslüman’ı gördüklerinde çok mutlu oluyorlar. Bizlerin tarihimizle, dinimizle bağlarını koparmışlar. Biz atalarımızdan aldığımız medeniyet bağlarını güçlendirmek için adımlar attık. Artık Bosna’ya gönderdiğimiz bu gençlerimizin bu değerlerimizi geleceğe taşımaları gerekiyor. Düzenlediğimiz kampa katılan bütün gençlerimize başarılar diliyorum. İnşallah hem yabancı dillerini geliştirirler, hem de Bosna’nın tarihini ve kültürünü daha iyi öğrenirler.”

HEM YABANCI DİL ÖĞRENECEKLER, HEM BOSNA’YI TANIYACAKLAR
Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Bosna Hersek’te yabancı dil eğitim kampına 30 günlüğüne gönderilen başarılı öğrenciler haftanın 5 günü 6 saat İngilizce dersi alacak. Kalan vakitlerde ise aralarında Beyaz Tabya, Aliya İzzetbegoviç’in kabri, Başçarşı, Kurşunlu Medresesi, Ulusal Kütüphane, İbrahim Paşa Medresesi, Mostar Köprüsü, Blagaj Derviş Tekkesi ve Milli Park’ın bulunduğu tarihi ve turistik yerleriyle Saraybosna, Travnik ve Pocitelj gibi kentleri gezme imkanı bulacaklar.

 

Kaynak: http://www.gophaber.com/haber-12556-60_ogrenci_yabanci_dil_egitimi_icin_bosna%E2%80%99ya_gitti.html

 

YORUM YAP